Sunday, May 29, 2011

Jutaan Terima Kasih & Happy Nurses Day

Today, nak gi Hospital Ampang semula, saje nak bagi cake.. xlah besau mana..tapi ikhlas dari hati


Sebenarnyer..dari bulan Dec tawun lepas lagi niat nak bagi cake nie..masa tu admitted dekat nak sebulan dulu kat ward 4D, Hosp Ampang - sebab musabab nyer korang pun dah tau kot..pada kengkawan yang masih belum tau.. imbas jer la sket ekk -
23 Nov 2010 - Confirm from Panel Klinik 'heart beep' baby dah xde
2 Dec 2010 - Admitted for Induce for fetal demises ( Intrauterine Death-bby meninggal dalam kandungan)
16 Dec 2010 - Selamat melahirkan bby secara induce (wpun bby dah xbernyawa) - usia kandungan 7 bulan.

So, tu laa citer nyer.. duk kat wad tu punyer lah lama sampai nurses, sisters, trainee dr, doctors antaranya, dr shikin, dr liew dan ramai lagi laa...hehehe.. bertukar2 dr ikut shift diaorg.

Baru2 nie plak, kena admit jugak coz 'mis carriage'- keguguran.. usia kandungan baru 8 minggu, dlm 2 bulan laa.. citer pun dah story dalam posting sebelum nie.. click SINI kalau nak tau ..
Ari nie dah hari 4 hari duk umah merehatkan diri.. alhamdulillah dah sihat sepenuhnya.. but org tua kata kena berpantang jugak kalau gugur..so berpantang laa juga saye nie.. nsib baik dr. bagi cuti 2 weeks, dapat laa relax2 kat umah..kalau kat opis sure xdapat nak relax punyer..  ari tu nyer posting xde gambar kan..so saye tepek kat sini sket laa ekk..

anyway..time kasih saye wat semua yg dah banyak tolong..... specially nie ha...
V
V
V
my b.. alwayz ada kat sisi ..tp time melawat jer la coz time biasa xbleh nak stay.. 

beberapa jam lepas admit

masa nie kat emergency - zone kuning (separa kritikal) coz  low blood pressure n rasa cam nak pitam..pas masuk air baru okey sket rasa..


dah antar ke wad 6A - admitted lorrr..

kena puasa ~ dah la lapar dari kejut tido pagi tadi lom makan apa pun.. puasa coz  nak kena cuci ptg nie.

hah..tengok dah kuar darah... coz air dah abis..kena ganti air.. 



 nsib baik dr kata malam tu dah leh buka pose..coz xjadi nak cuci ~ Operation Theatre full.. so kena puasa balik kul 1 pagi..

Day 2 ~ time nie seriauu dah..coz dah bagi baju unt masuk OT.. waaa  seramm nyer..


thanks coz tulun kemaskan ekk...

dah tggl beberapa jam jer lagi nak masuk OT

alhamdulillah..kul 11 pagi masuk OT, kul 12.15 dah dipindahkan ke wad semula..tunggu hubby datang kul 1 baru leh makan bersuap.. (xleh bangun coz bius still ada lagi)

alhamdulillah..muka pun senyum dan berseri-seri jer coz semuanyer dah selamat..

petang dah leh jalan.. bosan tggu doctor lama sangat nak ke bilik saye..huhuhu ~ nak minta  balik umah


yey..dah leh balik...adik nie tolong prepare dokumen2 yg perlu


ubat tahan sakit and MC for 2 weeks..

alhamdulillah dah dekat seminggu dah...semuanya okey! thanks to all.. sat g nak gi spital anta kek yer...
alhamdulillah nazar saye dah terlaksana..

No comments:

Post a Comment

Popular Posts

thanks

javascript:void(0)

Blogroll