Friday, November 29, 2013

End Year Aqil kat Taska Johan Bistari

Nak hujung tahun ni semua taska buat konsert dan jamuan akhir tahun
Tahun ni Aqil merasa la Convo ala ala biasa jer la sbb bukan kat Tsska yg mahal2 tu pun kann..

Alhamdulillah setahun duk kat Taska Johan Bistari, mmg nampak dia fast learner.. cikgu2 dia pun puji sebab xsampai setahun kat taska tu dia dah boleh membaca dan mengira. Lagi pun Mama dia kat umah pun dah mcam Cikgu Besar.. hehehe

Next Year, akan akan tukar environment.. dapat masuk pre-school.. alhamdulillah
Semoga Aqil terus berusaha menjadi yg terbaik dikalangan terbaik nanti..
Mama akan sentiasa doakan yg terbaik..







So,
Sedikit bingkisan Mama unt Aqil..
Aqil tengok Video ni pun dia ulang kali tengok.. sbb ada video dia time kecik.. sampai 5 tahun sekrang..

Nak tengok... cer klick Show Aqil

Monday, October 21, 2013

Mula kembali

Today g check up maternity..
Haa.. belum preggy lagi cuma nak check keadaan dalaman ok ker tak.
Alhamdulillah semuanya baik2 berlaka..
Tiada cyst, fibroid atau seumpamanya.. cuma Dr. Mimi kata keadaan rahim yg lebih senget ke kanan.
So no wonder kdg2 bila tunduk terasa sesuatu di sblh knan bwh abdomen.
Lepas g check..rasa lega sikit sbb bukan masalah dlman punca saya lom preggy stlh hampir 3 thn.
Hihi baru je 3 tahun tp aqil dah nk masuk 6 tahun thn depan.. rezeki masih lom diberi olehNya..
Tapi bersyukur masih berpeluang menikmati saat mengandung tu 2 kali..dan keguguran sekali..masa kndgan baru nk masuk 8mggu.
Diberi peluang melahirkan secara czer - aaqil fauzan, 5thn lepas dan secara normal (induse)- arwah zhafirah, nk dkt 3 thn dah.. sekjap je masa berlalu kan.. lepas tu boleh xperasan melekat lg tp kndungan xjd..gugur dn kna cuci..
So now...lpas berhenti mkn pil perancang 2 thn lepas..tggu jugak bila laa nk lekat lagi.. 2 kali jugak mkn pil subur.. ni kali ke3.. insyaallah kalau Allah nak beri rezeki tu kami terima.. semuanya ketentuan Dia.. kita merancang dan usaha je mna yg termampu kan..
Doakan misi kali ni berjaya...amin..

Friday, September 13, 2013

Keratitis

Salam..
Hai..sajer nak citer pasal tajuk ni..
Kalau perasan posting fadz yg lepas ada citer pasal sakit mata kann.. haa ni cont'd laa..
Alhamdulliah mata fadz yg akit tu dah elok xde merah n bgkak lg.. dn fadz pun dah 2 mggu masuk kjer pas dpt mc dkt 2 mggu jgak..
Tp rasa tak mcm sblm kena skit mta dulu.. pglihatan fadz masih kabus/kabur dan silau yg amat tggi..heran jgak sbb sebelum ni silau jgak tp xseteruk ni..
Decide nk jumpa pkar mata awal lg..semggu pas msuk kje. Tp sbb bz n mls nk kuar time boss ade..
Kbetulan boss cuti g holiday kt switzealand..peluang ni fadz decide nk jumpa pkar kat ampang putri..
Dlm hati igt xde apa2 la.. mybe selaput je.. pas jumpa dr rozita n check..baru laa tau infection tu dh ada kt cornea..virus infection sbb skit mta aritu..
Kata my encik hubby yg tengok.. ada dot2 putih mcm berbunga keliling anak mata kat mata hitam(kornea).. dr kata xbyk tp xterbilang... banyakkk la tu kann...risauu jer dlm hati..
Dr kata jgkitan virus mmg bhya boleh jd buta klau biarkan llma.. so dr kata kena betul2 letak ubt ikut time..klau nk cpt baik.. nak baik nyer pasalkann skrg ni dlm tempoh semggu en suami akn pastikan ubt dititis ikut time.. 2 jam sekali.. next week bru jumpa dr balik tgk perubahan.. hope ada laa yg berubah..

Moral of the story : sakit mata jgn wat main tauu.. klau lma sangat nk baik better g jumpa pkar mata unt kpastian..

♡♥Aaqil♥♡

Thursday, September 5, 2013

PROPEL Open House Raya

Today..
Di minggu minggu akhir bulan Syawal ni.. opis fadz pun wat open house jugakk..
Meriah jugak wpun buat unt warga HQ je
Siap ada pertndingan gerai tercantik lg..oklah..wing kiteorg dpt seri tpt ketiga..menu kiteorg buat laksa penang dan fruit coktail.. licinn seperti biasa hihihi.. seri ngan geng kaw kaw punyer dr CRO. Diaorg wat mee kari terrbaikkk dan aneka cake..
Juara semestinyer la geng lomang most wanted (geng tender, it dan prasarana)biasa la lemang, rendang dan kuih muih , kedua geng hr, finance n admin diaorg ada kmbing golek n western delight.. menu utama tadi nasi daging dan sate.. ops lupa lak penyemoncher' buah geng 4th lane..
Alhamdulillah segalanya berjln lncr dan memasing blik dgn kekenyangan.. hihihi.
Next friday last open house Operation Control Dept & Growth and Strategy Dept..(OC & GSD) plak.. menu scr portluck..mcm2 ado.. tggu hapdet yg tu next friday okey.. lyan gmbr dan klik la mna yg patut yerr... tq.

Tuesday, August 27, 2013

Ordered Today~Rendang Tok

Ordered by my Sis for Open Raya Office nya esok..
Hope uOlls suker n leh order lg next time..

Sunday, August 25, 2013

JOM NJOI RAYA

i WANT NJOI BANNER

 Dapatkan Njoi, TV satelit bebas daripada Astro untuk mengakses pendidikan dunia, maklumat dan hiburan pada bayaran sekali sahaja -  RM180 dan bayaran pemasangan piawai RM100

Tak de commitment bulanan
Just Beli Top-Up & Gores

Njoi set-up terdiri daripada: 
picture

1. Bagaimana saya boleh mendaftar untuk Njoi?

Pelanggan boleh membeli perkhidmatan Njoi melalui pilihan berikut: 
i) Mengisi borang di dalam talian. --  KLIK
ii) Mengunjungi agen-agen astro yang terdekat. -
boleh call FADZ (013-2510490)

2. Berapakah kos bagi penyediaan Njoi?

Pemasangan yang terdiri daripada sebuah kotak set atas, (ODU) piring satelit, kad pintar dan unit kawalan jauh boleh didapati dalam satu bayaran pemasangan iaitu sebanyak RM288 (unit baru) or RM160 (unit baik pulih) melalui agen-agen ASTRO yang dibenarkan, bersama satu pemasangan biasa sebanyak RM100 daripada agen-agen pemasangan yang dibenarkan.


3. Berapakah saluran-saluran ditawarkan dalam Njoi?

22 TV dan 20 saluran radio boleh didapati pada perlancaran. Saluran-saluran ini terdiri daripada pelbagai jenis seperti pendidikan, maklumat dan hiburan dalam pelbagai bahasa.

4. Adakah NJOI mempunyai jaminan?

Ia akan mempunyai 12 bulan jaminan untuk Njoi kotak set-atas, piring satelit dan unit kawalan jauh, tertakluk kepada terma dan syarat.Kerja-kerja pemasangan akan mengambil masa 6 bulan jaminan.

5. Jika saya mempunyai satu unit kawalan jauh yang rosak (pasca jaminan), di mana boleh saya mendapat unit penggantian?

Anda boleh mengunjungi mana-mana daripada pusat perkhidmatan pelanggan kami dan membayar melalui kad kredit bagi memperoleh satu unit kawalan jauh baru serta-merta.
Untuk semua kaedah pembayaran lain, anda perlu menunjukkan bukti pembayaran bagi memperoleh satu unit kawalan jauh yang baru.

6. Ada saya perlu menanggung kos pemasangan?

Bayaran RM100 bagi pemasangan biasa oleh wakil pemasangan perisian Astro akan di pohon.

7. Berapa lamakah masa yang diambil untuk pemasangan perkhidmatan Njoi saya?

Pemasangan akan mengambil masa kira-kira 14 hari bekerja dari tarikh mendaftar memenuhi. Pihak Pemasangan Perisian Astro kami akan menghubungi anda bagi membuat satu janji temu untuk pemasangan di premis anda.

8. Adakah saya perlu menjadi salah satu pelanggan Astro semasa memohon untuk perkhidmatan Njoi?

Tidak, kamu tidak perlu. Perkhidmatan Njoi terbuka kepada semua orang. Ini ialah aspirasi sebahagian daripada Astro untuk mencapai maklumat, pendidikan, hiburan , dan sukan yang terbuka bagi semua rakyat Malaysia..

9. Adakah saluran-saluran Media Prima akan dimasukkan ke dalam barisan saluran untuk Njoi?

Pada masa sekarang, saluran-saluran Media Prima tidak dimasukkan dalam barisan untuk Njoi..

TV CHANNELCHANNEL CODEGENREPRICEDURATION
13370007MalayRM22 days
13170008RM2
13270006RM3
10470005RM2
31470012ChineseRM22 days
32470013RM2
32270011RM2
33370009RM3
801 & 81750001SukanRM32 days
481-FilmRM102 days
480-RM152 days
95180003RM101 month


 APA TUNGGU LAGI.. JOM DAFTAR..
CALL FADZ OK!! UNTUK PEMASANGAN SEGERA

Friday, August 9, 2013

Selamat Hari Raya Aidilfitri




Salam Lebaran buat semua pembaca Blog nie..

Maaf Zahir dan Batin dari Fadz & Family



Wednesday, February 13, 2013

DaH TrY.. PURE COLLAGEN ~ GRED AAA

Kolagen Rumpai Laut Asli (Sabah)

230716dk2784e44yuheksh.jpg (1010×716)

Kini dijual secara timbang, jika ada yang nak by Kilo.. or beli je yang dah siap Packing..atau yang dah siap rebus.. cuma masukkan 1 - 2 sudu kedalam minuman anda.. senang kan..

PURE COLLEGEN GRED AAA - PURPLE COLOR
RM 13.00 satu Tupperware
Kering RM 18.00/pek.



PURE COLLEGEN GRED AAA - PURPLE COLOR
Dah Rebus/Jelly - RM6.50 - Tupperware bulat (TauFuFah tu..)
Kering - RM18.00/pek




Pure Collegen Gred AAA - Purple - 
Kering - RM 18.00/pek


BERMINAT NAK CUBA
HUBUNGI SAYA
Fadz: 013-2510490 atau email fazliana.madrus@gmail.com



Tuesday, February 12, 2013

NJOI.. bOleH TenGok AsTrO FreE buLan-BuLaN.. SaPe Nak???

TerKejuT Tak???
Mana ade orang bagi siaran free jer kan..
Cuma bayar masa pemasangan jer..dah tu dapat Diskaun plak untuk Kad Prabayar
Sape xnak...angkat tangan!!!
njoi1.jpg (238×168)
Buat kawan-kawan yang masih belum ade Astro
yang dah ada Astro tapi rasa xberbaloi bayar bulan2 mahal sedangkan tak tengok semua channel pun..
atau yang senang nak budget agar bill astro anda tetiba naik plak disebabkan org lain gatal tgn g tepon astro nak langgan SPoRT Channel time bola..
Ha.. ni laa rasanya Plan yg sesuai untuk UOlls..
bleh NJOI TV kegemaran anda, hiburan, informasi dan pembelajaran berkualiti untuk seisi keluarga!!
TANPA KONTRAK
TANPA YURAN BULANAN
Hanya Bayar Dari RM180* untuk Dekoder + 2 kad Prabayar  dan RM 100 pemasangan.

Bayar serendah RM 280* ni sekali je.. 
Bulan-bulan xyah bayar cuma uOlls kena topup jer serendah RM20 untuk sesuatu PLAN untuk jangkamsa 15 hari.. murahkan.. cuma bayar apa yg anda tengok jer..

Antara Channel yg ada..
18 Basic Channel.. Free
20 Saluran Radio..Free

senarai+18+TV+njoi.jpg (356×337)

njoi+stesen+radio+satelit+percuma.jpg (356×337)


RM20 untuk 15 hari bagi kad Prepaid Channel yg anda suka..
pakej-prabayar-astro-njoi.jpg (600×500)

Prabayar NJOI.. cuma bayar bila perlu sahaja..
BERMINAT????

Hubungi saya Fadz: 013-2510490 atau email fazliana.madrus@gmail.com
untuk pemasangan..
Langganinya sekarang!! dan NJOI!!!


Sunday, January 27, 2013

Cuti Panjang

Lamanye blog saye cuti meng'hapdet'..

Takde kesempatan sebenarnya nak citer.. citer byk dah pending..
Dah masuk New Year pun.. Dah nak habis Jan 2013 pun..
Rasanye okey lagi ni nak wish all of u a very Happy New year
Semoga azam thn baru tercapai hendaknyer..

same with me too..
Dah beberapa tahun azam tak kesampaian jer..
this year ~ try my best,. hopefully boleh capai..Insyaallah..

This year, memohon keberkatan Illahi semoga kami sekeluarga lebih kasih mengasihi
Lebih sayang menyayangi
Lebih dan dimurahkan rezeki
Diberi peluang melahirkan sekali lagi.. (almost 1 year dah mencuba)
Diberi semangat dan kesungguhan dlm memberi pembelajaran pada aaqil
(dah nak masuk 5 thn.. dah pun g taska.. wpun pada org lain agak lewat mamanya antar taska kan.. hope aaqil boleh cepat blajar)

moga apa juga yang kami kehendaki diberkati dan dipermudahkan
olehNya..
Insyaallah, Ameen...

Welcome 2013
dan Salam Maulidurrasul..

Popular Posts

thanks

javascript:void(0)

Blogroll