Friday, September 13, 2013

Keratitis

Salam..
Hai..sajer nak citer pasal tajuk ni..
Kalau perasan posting fadz yg lepas ada citer pasal sakit mata kann.. haa ni cont'd laa..
Alhamdulliah mata fadz yg akit tu dah elok xde merah n bgkak lg.. dn fadz pun dah 2 mggu masuk kjer pas dpt mc dkt 2 mggu jgak..
Tp rasa tak mcm sblm kena skit mta dulu.. pglihatan fadz masih kabus/kabur dan silau yg amat tggi..heran jgak sbb sebelum ni silau jgak tp xseteruk ni..
Decide nk jumpa pkar mata awal lg..semggu pas msuk kje. Tp sbb bz n mls nk kuar time boss ade..
Kbetulan boss cuti g holiday kt switzealand..peluang ni fadz decide nk jumpa pkar kat ampang putri..
Dlm hati igt xde apa2 la.. mybe selaput je.. pas jumpa dr rozita n check..baru laa tau infection tu dh ada kt cornea..virus infection sbb skit mta aritu..
Kata my encik hubby yg tengok.. ada dot2 putih mcm berbunga keliling anak mata kat mata hitam(kornea).. dr kata xbyk tp xterbilang... banyakkk la tu kann...risauu jer dlm hati..
Dr kata jgkitan virus mmg bhya boleh jd buta klau biarkan llma.. so dr kata kena betul2 letak ubt ikut time..klau nk cpt baik.. nak baik nyer pasalkann skrg ni dlm tempoh semggu en suami akn pastikan ubt dititis ikut time.. 2 jam sekali.. next week bru jumpa dr balik tgk perubahan.. hope ada laa yg berubah..

Moral of the story : sakit mata jgn wat main tauu.. klau lma sangat nk baik better g jumpa pkar mata unt kpastian..

♡♥Aaqil♥♡

Thursday, September 5, 2013

PROPEL Open House Raya

Today..
Di minggu minggu akhir bulan Syawal ni.. opis fadz pun wat open house jugakk..
Meriah jugak wpun buat unt warga HQ je
Siap ada pertndingan gerai tercantik lg..oklah..wing kiteorg dpt seri tpt ketiga..menu kiteorg buat laksa penang dan fruit coktail.. licinn seperti biasa hihihi.. seri ngan geng kaw kaw punyer dr CRO. Diaorg wat mee kari terrbaikkk dan aneka cake..
Juara semestinyer la geng lomang most wanted (geng tender, it dan prasarana)biasa la lemang, rendang dan kuih muih , kedua geng hr, finance n admin diaorg ada kmbing golek n western delight.. menu utama tadi nasi daging dan sate.. ops lupa lak penyemoncher' buah geng 4th lane..
Alhamdulillah segalanya berjln lncr dan memasing blik dgn kekenyangan.. hihihi.
Next friday last open house Operation Control Dept & Growth and Strategy Dept..(OC & GSD) plak.. menu scr portluck..mcm2 ado.. tggu hapdet yg tu next friday okey.. lyan gmbr dan klik la mna yg patut yerr... tq.

Popular Posts

thanks

javascript:void(0)

Blogroll