Monday, January 30, 2012

GEMERSIK KALBU

Gemersik Kalbu TV3 SINOPSIS GEMERSIK KALBU TV3

Lagi lagu yang best dalam drama Gemersik Kalbu.. lagu ni muncul bila raihana keliru ngan kasihnya suffian terhadapnya.. sedangkan dlm hati raihana hanya ada perasaan benci je pada suffian..

bila lah hati raihana akan terbuka untuk terima Suffian sebagai suaminya..
kite tunggu jer yer.. 




Saturday, January 28, 2012

~ Layan.. Feveret OST ~

Movie yg tengah hotz sekarang nie...xhbis lagi
tapi saye xsempat tengok pun lagi..
adik dah download dah tp saye je belum ada masa nak layan movie tu...
sat g maybe kot..sbb tgh bosan weekend xde wat aper..
layan kan je OST Ombak Rindu ni ehh..
saye suka sangat!!!



Kalau drama plak.. mesti tak miss nak tengok citer nie
So cute!!!
Layan yer.. OST Gemersik Kalbu, Drama @TV3



Saye suka dua-dua OST nie..
awak camne???
layannn...


Alhamdulillah

Ingat tak post saye kat FB ari tu... saye kena ulser yg terk..huhuhu
memang menyakitan..dugaan betul
namun ketentuan Allah itu saye terima ngan redha..

Masa tu g jumpa Dr Aida kat Klinik Azizah, 
disebabkan ulser tu byk n dah mcm chicken pox kat situ'
dia suggest tuk wat blood test..takut ada jangkitan.. atau kena HERPES

The result today, alhamdulilah, keputusan Negative
Xde Jangkitan Herpes 1/2, cuma ulser biasa.
alhamdulillah jugak dlm masa seminggu ulser saye dah ilang..
No more stress.. hehehe

Next, sempat lagi minta kat Dr Aida Folic Acid
Persediaan untuk berikan Aqil adik.. hehehe
Insyaallah kalau Allah izinkan.
Doa-doa kan lah ekk..
kali nie nak jaga kandungan betul-betul.. 2 kali keguguran wat saye fobia nak ngandung
tapi anak tu anugerah ALLAH kan.. Dia yg memberi dan Dia juga lah yg tentukan pemergiannya.
Saye hanya mampu berusaha..
Insyaallah.

Start today leh makan folic acid.. no  more mercilon.. hehehe
~doakan ekk~


Wednesday, January 25, 2012

Sharing is Caring ~ Petua 8P Ustazah Siti Nor Bahyah

 


1. P yang pertama ialah ‘puji’ iaitu setiap pasangan perlu saling memuji antara satu sama lain dalam semua aspek kehidupan seperti masakan atau ucapan terim! a kasih apabila diberi pertolongan.
2. P kedua ialah ‘peluk’ yang mana pasangan suami isteri hendaklah selalu peluk memeluk antara satu sama lain sekerap mungkin pada setiap hari kerana pelukan itu adalah belaian penuh kasih sayang.
3. P seterusnya ialah ‘penghargaan’ di mana amalan memberi hadiah boleh menambah kasih sayang.

4. ‘Perhatian’ adalah P keempat yang mesti diambil berat kerana kekurangan perhatian boleh mengakibatkan pasangan terasa diabaikan, katanya yang menulis buku Cakar Harimau – Tips Kebahagiaan Rumah TanggaAmalan Ibu Mengandung dan Panduan Mencerdaskan Minda.
5. Ustazah Siti Nur Bahyah berkata, P seterusnya mewakili ‘persefahaman’
6. Menurutnya, P selanjutnya membawa maksud ‘pergaulan’ iaitu pasangan suami isteri mesti menjaga pergaulan masing-masing dengan orang lain bagi mengelakkannya daripada melampaui batas, menimbulkan cemburu seterusnya membawa kepada pembabitan orang ketiga.
7. Beliau berkata, satu lagi P adalah ‘percutian’ di mana kita perlu merancang percutian berdua-duaan dengan pasangan di tempat yang jauh daripada kesibukan dan kehidupan rutin.
8. Katanya, P yang terakhir ialah ‘permohonan’ iaitu doa kepada Allah supaya merapatkan kasih sayang antara pasangan suami isteri serta dijauhi daripada godaan kemewahan dan keseronokan dunia.
Ustazah Siti Nur Bahyah juga menurunkan beberapa amalan doa selepas solat yang boleh merapatkan hubungan dan menimbulkan kasih sayang antara suami isteri iaitu membaca surah Al-Imran ayat ke-31 atau membacakan ayat ke-200 surah sama bagi mengurangkan panas baran suami. Beliau berkata, kunci kebahagiaan rumah tangga yang sebenar ialah mendekatkan diri dengan Allah. Katanya, apabila seseorang insan mengabaikan tanggung jawab terhadap agama, dia akan mengabaikan rumah tangga kerana jiwa yang kosong.
“Ketika kita jauh daripada Allah, iblis yang suka umat manusia bercerai-berai akan menghampiri dan melalaikan kita daripada tanggung jawab terhadap keluarga,” katanya.

Ally & Farahin ~ So Sweet..

Zai & Fird.. Selamat Bertunang

Kata orang, Kalau dah Jodoh xkan kemana..
Walau mcm2 dugaan melanda
sabar n percaya kunci sesebuah perhubungan..

23 Jan 2012
Akhirnya, termetri sebuah hubungan dengan ikatnyer tali pertunangan 
antara Zai & Adik Ipar, Firdaus..
Semoga Allah permudahkan urusan kita selepas ini
dan akhiri pertalian ini ngan ikatan yang sah, insyaallah beberapa bulan lagi.

to both of u,
Selamat Bertunang
Semoga sabar hadapi dugaan dlm ikatan pertunangan ni
Kalau dah jodoh, xkan ke mana kan..
Tunggu Bulan May nanti kenduri besar menanti
Seronoknyer... kakak ipar ni tumpang gembira jugak.
hehehe..
Congrats!!!!

makngah, sarungkan cincin merisik dan bertunang di jari manis Zai

Zai with Bakal Kakak Ipar, Kak Mimi

Zai & Fird ~ Congrats.. Another step moving soon..... can't wait

disebabkan adik hubby yg last kawen dlm family
tu pasal meriahnyer lain macam..hehehe
anak2 buah seronok tengok anjangnyer nak kawen.

Semoga sabar yerk tunggu naik pelamin nanti.. hehehe.
nak kak leen sponser aper???
hehehe


Saturday, January 14, 2012

January Calebration...



Happy New Year
Happy Birthday to Ayah - En. Madrus Hussin yg ke -61
Happy Anniversary Mak & Ayah.
Thanks coz always be next to us.
We love u always

 Happy Birthday to my twin sis,
Siti Musalwa & Siti Musalma bt Madrus
yg ke - 28

Dah 28 dah wei.... bila uOlss nak tawen??
copek2 sket cari boypren..hehehehe

Hari nie, 14 January 2012, Hari Keputeraan YAM Tuanku Besar Negeri Sembilan, Tuanku Muhriz Ibni Al-marhum Tuanku Munawir yang ke-64.

Merafak Sembah setinggi-tinggi tahniah kepada; 

Kebawah Duli Yang Maha MuliaTuanku Muhriz Ibni Almarhum Tuanku Munawir
Yang Dipertuan Besar, Negeri Sembilan.
Dan

Duli Yang Maha Mulia Tengku Aishah Rohani bt Almarhum Tengku Besar Mahmud
Tuanku Ampuan Besar Negeri Sembilan
Tuanku bersama anakanda mereka.
Sempena Ulangtahun Keputeraan Tuanku yg ke-64
 Ampun Tuanku Seri Paduka,
Sembah Patik Menjunjung Duli,
Semoga Qarar di atas Tahkta,
Doa Rakyat Setulus Hati.

Ampun Tuanku!!

Sedih dah lama tak memeriahkan majlis kerakyatan sempena Ulangtahun Keputeraan Tuanku di Kg Seri Menanti.. rasanya lst pergi masa Aqil umur setahun lebih..
Seronoknye lah time 'Raja Bergolek'
Mendekatkan kerabat dengan rakyat..

Rindunyer..


Popular Posts

thanks

javascript:void(0)

Blogroll