Friday, August 19, 2011

AIDILFITRI 2011


hye... lama xhapdett blog saye nie.
ari ni dah ramadhan ke 18.. tggal kurang 2 mggu je lagi nak raye.. uOlls dah siap wat persiapan raye??
fadz lom settle lagi la... 
aidilfitri kali nie sama jer ngan aidilfitri lepas2..buat ala kadar jer..
hari nie bari stat m'shoppin' raye .. jenjalan kat masjed jamek ngan sogo jer..
nak beli baju kat butik gaji ciputt jer..hehehehe.. so, bersyukur la dengan apa yg ado..dan bersederhana.
Tema raye thn nie... we all pilih hijau lumut..
so tadi jenjalan shoppin' dapat laa baju sepasang sorang. Aqil..4sure laa paling meriah raye..
baju raye aqil jer mengalahkan mama & ayah.
tapi xper..anak2 time tu laa depa nak seronok punn..
so tadi mama ngan sepsg kurung pahang, ayah ngan sepasang baju melayu dan 2 helai slack, aqil ngan 3 tshirt, 1 jeans, sepsang baju melayu & songkok.. seronok dia..
shopping sket2 dulu..nak beli sekali gus mmg tak cukup sehari.. hehehe.
so, kerja2 nak sambut raya yg masih lagi pending ~ 
  • Cat umah peninggalan arwah mak & abah mertua nie (kaler ceria sket thn nie~kunin')
  • Nak cari n jahit langsir
  • Nak kemas umah sket2 lagi
  • Nak wat kuih raye ~ dapat 5-6 jenis pun oklah kannn... hehehe
  • Nak beli stuff yg masih lom cukup tuk anak, hubby n myself
  • Servis kete dulu..
  • Sebelum balik kampung, ziarah kubur arwah mak & abah mertua dulu kat cheras.
  • Jumpa Sis In Law n bg duit raye kat anak2 dia.. n pas duit raye tu anak buah yg lain (dah terbiasa sblm raye mesti nak kasi..nanti bila datang raye kat umah dapat lagi....hehehe)
ermmm...setakt ni,,tu jer lah yg fadz ingat..
xtau laa esok lusa ade penambahan ke pengurangan xmungkin lah kot..hehehe
so nanti fadz citer lagi laa persiapan aidilfitri seterusnyerr...
wokehhh babaiiiii

Tuesday, August 9, 2011

Rezeki Ramadhan

hai uOlls,...ari nie masuk hari ke-9 kita berpuasa
uOlls puasa penuh tak?? fadz setakat nie alhamdulillah...

syokk je dengar org gomen dpat bonus raya..owg GLC nie ermmm..ampehhhh advance pun xlepas.. kesian..
tp xper rezeki masing2..

sebut pasal rezeki, alhamdulillah banyak juga undangan berbuka puasa.
minggu nie jer dah 2 tpt pergi.
Thanks wat penganjur majlis..semoga rezeki uOlls bertambah-tambah lagi..
So, fadz nak share kan gambar candid kat sana..

Selamat berpuasa uOlls.. dan selamat berbuka nanti..

antu eskerim




me n my dear hubby


aqil ngan makteh

aqil...lom berbuka lagi la...

tengok tu..lapar nya dia..puasa jugak ehh?

mcm dah xlarat jer nak habiskan eskerim tu..

upload lagi nanti okey... selamat bersahur.. berpuasa dan berbuka....

Monday, August 1, 2011

Ahlan Ya Ramadhan

uOlls nak tau, ari tu fadz sefamily gi tengok perlawanan bola Harimau Malaya vs Singapore..walaupun Harimau Malaya dapat 1 gol jer.. memadai laa..coz kite sumer satu Malaysia..bukan import punyer kan... apa pun..kami tetap sokong Hraimau Malaya..meh cuci mata gambar jat stadium ari tu..

Jalan-Jalan Jerit kat Stadium
Baru sampai Bukit Jalil ~ naik tren jer.. Meriahh gilewww

ramaikan... cecah 90ribu penyokong Malaysia mlm tu..

tengah tunggu game stat

nie laa anak bapak.... sumernyer bola!!

my luvly family

penyokong harimau malaya

hah...nak gol ke tu??

golll..... katenyer

mama aqil..


time nak balik...berpusu2 owang...
So, kiteowg sampai umah sebelum kul 12 tgh mlm mlm tu... okey laa..next time leh pegi lagi...harap pemain2 bleh main ngan bersungguh lagi..

1st August ~ Permulaan Ramadhan, segala aktiviti dikurangkan dan harap dapat menambahkan amalan di bulan yg penuh keberkatan nie. sebelum tu..malam sabtu lepas buat kenduri tahlil sket, dah niat nak wat kenduri tahlil arwah zafirah then letak skali nama arwah kedua mertua, arwah kedua2 nenek dan atok. Alhamdulillah segalanya berjalan lancar.. esoknyer wat lemang n rendang..syokk giler kalau balik kampung time nak sambut puasa.. raya?? huhuhu..tawun nie raya kat Key Ell..coz hubby keje.

Pagi tadi sempat bersahur skali ngan Mak, Ayah dan adik beradik..seronok..walaupun lauk sahur simple jer.. Berbuka di hari pertama ramadhan nie kena berbuka kat umah kg pandan.. kami balik awal coz esok tkut masing2 kepenatan nak keje.. ptg tadi bila kiteowg sampai kat simpang tiga langat-ampang tu..kiteowg sempat tgk xcident..(masuk buletin utama mlm tadi)..lori bw batu yg lost control sbb break malfunction..cam teruk jer masa kiteowg lalu tadi..

So, singgah K4 jap beli barang then sampai umah, rest jap... kul 5.30 baru stat masak tuk berbuka.. menu biasa jer.. Daging salai masak lemak cili api, Sayur brokoli campur ngan telur asin..

So to uOlls..selamat menyambut bulan ramadhan dan selamat berpuasa semua.. maafkan segala salah dan silap kami dan sama2 kita mendapat keberkatan bulan mulia nie..amin..

Popular Posts

thanks

javascript:void(0)

Blogroll