Friday, August 19, 2011

AIDILFITRI 2011


hye... lama xhapdett blog saye nie.
ari ni dah ramadhan ke 18.. tggal kurang 2 mggu je lagi nak raye.. uOlls dah siap wat persiapan raye??
fadz lom settle lagi la... 
aidilfitri kali nie sama jer ngan aidilfitri lepas2..buat ala kadar jer..
hari nie bari stat m'shoppin' raye .. jenjalan kat masjed jamek ngan sogo jer..
nak beli baju kat butik gaji ciputt jer..hehehehe.. so, bersyukur la dengan apa yg ado..dan bersederhana.
Tema raye thn nie... we all pilih hijau lumut..
so tadi jenjalan shoppin' dapat laa baju sepasang sorang. Aqil..4sure laa paling meriah raye..
baju raye aqil jer mengalahkan mama & ayah.
tapi xper..anak2 time tu laa depa nak seronok punn..
so tadi mama ngan sepsg kurung pahang, ayah ngan sepasang baju melayu dan 2 helai slack, aqil ngan 3 tshirt, 1 jeans, sepsang baju melayu & songkok.. seronok dia..
shopping sket2 dulu..nak beli sekali gus mmg tak cukup sehari.. hehehe.
so, kerja2 nak sambut raya yg masih lagi pending ~ 
  • Cat umah peninggalan arwah mak & abah mertua nie (kaler ceria sket thn nie~kunin')
  • Nak cari n jahit langsir
  • Nak kemas umah sket2 lagi
  • Nak wat kuih raye ~ dapat 5-6 jenis pun oklah kannn... hehehe
  • Nak beli stuff yg masih lom cukup tuk anak, hubby n myself
  • Servis kete dulu..
  • Sebelum balik kampung, ziarah kubur arwah mak & abah mertua dulu kat cheras.
  • Jumpa Sis In Law n bg duit raye kat anak2 dia.. n pas duit raye tu anak buah yg lain (dah terbiasa sblm raye mesti nak kasi..nanti bila datang raye kat umah dapat lagi....hehehe)
ermmm...setakt ni,,tu jer lah yg fadz ingat..
xtau laa esok lusa ade penambahan ke pengurangan xmungkin lah kot..hehehe
so nanti fadz citer lagi laa persiapan aidilfitri seterusnyerr...
wokehhh babaiiiii

No comments:

Post a Comment

Popular Posts

thanks

javascript:void(0)

Blogroll