Tuesday, May 17, 2011

cuti wesak dan ~ rendang hati ayam~

ari nie..cuti wesak..tapi bosann sgt coz xde citer yg menarik kat TV.. aaqil biasa laa ngan citer cartoon dia jer..
pagi .. breakfast gi beli kat mamak jer.. cam malas nak wat bf je ari nie.. so apa lagi kalau kat mamak tu..tapaukan jer laa roti canai unt ayah n siti, roti telur unt aaqil & tose unt mama.. kenyang sampai ke petang.. so, skip laa lunch today..

start masak kul 5ptg..hehehe... xtually ader hati ayam dalam freezer, beberapa hari nie ader wat hati masak kicap.. semalam plak hubby ade request "hati tu kalau masak rendang boleh kann.."... ermm aper jer b,..kalau wat rendang mmg laa sedapp..

so, tht's y laa ari nie tergerak nak masak rendang hati campur potongan ayam kecik2 sket..campur ngan kacang panjang.. alhamdulillah.. menjadi..

aaqil pun banyak makan.. apa tak nyer ayam goreng cruncy dia pun mama letak kuah rendang sket.. dah namo eh orghang neghori...xpodehh xsahh... laju je mama suapkan.

ni laa hasilnyer rendang hati saye tadi.. saye wat agak berkuah sket coz xwat hidangan lain yg berkuah..kalau berkuah sket tu..sedap skett nak makan.. kalau ader pulut kuning lagi best kan..Alamak!!!

jadi, sila laa jamu mata ehh...

time nie dlm kuali lagi..tggu kering sket lagi..
hehehe..so xde kaitan pun antara wesak day ngan rendang hati ayam nie...xtelly,.. yg sama nyer hari jer..hahaha..

so kami dinner mlm nie ngan rendang laa jawab nyerr..

No comments:

Post a Comment

Popular Posts

thanks

javascript:void(0)

Blogroll