Saturday, May 7, 2011

FishIng TriP May 2011

hye..
3 May ari tu saye sekeluarga .. 3 org jer..anak beranak..hehehe.. telah menghabiskan cuti bersama..
kebetulan my asben cuti start isnin - khamis, so we decide nak pi mancing jerr..

xtelly my asben mmg dah lama xwat hobi dia tu..
saye pun dah lama gak xngikut dia g mancing..

our location dekat jer... kat SUKIDA RESORT, Semenyih.. xberapa jauh dari jeram Tekala.
malam sebelum nak pi tu..my asben dah mula laa kuarkan beg mancing dia... service apa yg patut.. yg penting nyer time dia wat nie kiteorg dah tido.. sbb katanyer kalau masing2 lom tido (mama n aqil).. ramai pengacau nanti..

so mama n aqil pun tido awal la mlm tu..lagi pun bosan xde citer best kat TV..
esoknyer Aqil yg bangun awal mengejutkan mama n ayah..
xcited nak g jenjalan..

pagi tu dlm kul 10 kiteorg gerak.. pi cr breakfast dulu, then terus ke lokasi...

time tunggu ayah dalam kete..

muka mencuka sbb kena marah ngan mama...kalau duk dlm kete xreti nak duk diam ~ nak tekan pedal minyak~

time bohsann..
dalam perjalanan..ada 2 air terjun kecik..

redup n sejuk jer kan...

kami dah sampaii...

lokasi yang dituju...biasa jerr 



port kami melepak

1st lesson .. cara2 nak pasang pancing yer aqil..

dgn xsabar nyerr....

haaa..camni baru relax laa aqil...tggu ikan makan umpan yerr...

tu laa sikit sebanyak kerenah anak beranak 2 org nie...yg sorang baru nak belajar mancing..tapi xsabar... yang ayahnyer toksahh cakap laaa mmg tgh gian mancingg... mama temankan jer sambil berfb.. hehehehe

nak tau ikan per yg kiteorg dapat?????... ermmm banyak tau..n happening sangat!!!
tapi kena tunggu fishing trip part 2 lahh...
bubbye for now..
adioss

No comments:

Post a Comment

Popular Posts

thanks

javascript:void(0)

Blogroll