Saturday, May 21, 2011

Babysitter vs Nursery/Taska/School ~ Aaqil

Tadi..tengok Majalah 3 kat TV3.. syoknyer tengok anak2 blaja kat taska..
Xtually mmg merancang nak antar aaqil ke taska tawun depan..bagi dia blaja sket .. bukan apa, kat bbysitter tu okey cuma nak aaqil lebih pengisian sket, asyik nak main jer ngan kawan2..at least kat taska leh main leh jugak blaja kan..

Uolls rasa camner?? aaqil sekarang dah nak masuk 3 tawun 16 Sept nie, tawun depan dah 4 thn..sedang elok laa kalau nak anta dia g skolah kan..
Yang penin nyer nak pilih taska, nursery yg betul2 jaga anak kita ngan baik.. susah juga tu, coz mcm2 yg kite dengar pasal nursery nie.. bincang punyer bincang ngan hubby, hubby kata okey..kite survey taska yg ada cikgu yg betul2 jaga anak dan dlm masa yg sama ajar anak kite blaja skali..
Kat taska lillte caliphs tu pun okey sangat tapi jauh plak dari umah..yg dekat pun kat Taman Kosas & Ukay Perdana..jauh jugak nak pi anta tu ngan jalan jem nyer kat situ...ermmm..nampaknyer kena cari taska lain yg ada ciri2 cam taska Khalifah camni.. Uolls tau tak?? kalau tau taska yg okey kat area kg pandan .. roger2 ehh..

citer lain pasal aaqil..
sebut pasal aaqil nie...mmg dah lama geram nak potong rambut dia, coz nampak serabut sgt bila rambut dia panjang. dah PaMa dia rambut kerinting..so anaknyer pun rambut kerinting la jugak.. dah tu bila panjang dah mcm rambut hafiz AF..hehehe.. dapat potong 2 kali je kat salon..yg kali ke2 tu dia dah besar sket so melalak cam kena dera plak kat kedai tu..nak tak nak terpaksa pegang dia time amoi tu gunting rambut dia..lepas pada tu..sowi laa mama nak bawak lagi..sbb wat mama geramm jer...
Uolls tengok laa rambut dia tu..serabut kan..dah xensemm laa anak mama...



dia nie sememang nyer susah kalau nak gunting rambut.. sbb dia nie penggeli sgt..rambut yg jatuh tu pun dia geli..aperrr daaa..mgkin dia rimasss kot... tp mama lagi rimass kalau rambut aqil xpotong.. so dah dapat solution, mama yg xpro gunting rambut nie terpaksa meng'pro kan diri mama tuk potong sendiri rambut aaqil nie.. heheeh kalau nak bg betul2 nipis kena pakai trim rambut tu (yg mcm kedai gunting rambut mamak pakai tu..) tp bunyi dia kuat sgt plak.. dia geli jugak..so kalau nak guna tu kena buat time aaqil tido lena dipetang hari.. pakai tu mmg senang. kalau nak bg rambut nipis je kena laa guna gunting sket2..
so, solution nyer kena bawak dia nie kat bilik air main air..so bleh la gunting rambut dia..lotehh gak laa coz dia nie xreti nak duk diamm.. petang tadi berjaya jugak trim rambut dia walaupun ader yg ternipis sgt..hehehe nak wat camno aaqil..awak tu xreti duk diam.. so hasilnyer ptg tadi..camni laa jadi nyer..

hahaha...berjaya mama trimm rambut dia..

tgk kat side tu..ade yg ter'rongak' sket..terlebih sudahhh..nasib laa aqill sapa suh lasak sgt time mama potong tadi..

time rajin nak melukis..

nie laa aqil mama yg bertuahhh sangattt....sayang awakkk....

No comments:

Post a Comment

Popular Posts

thanks

javascript:void(0)

Blogroll