Sunday, May 1, 2011

<< Operasi di Labour Day >>

Hye!!
Ari nie...buzy sgt n bleh tahan gak penatnyer..
Ape lagi..operasi mengemas umah laa... semalam saye xsihat coz migrain datang menyerang
so, kena cover ari nie.. tapi xper..esok kan cuti..xlaaa penat sangat.

Bangun seawal 5.30 pagi..kejutkan en asben tuk bersiap2 gi keje...cian dia, time hari pekerja pun kena keje.. esok cover cuti dia sampai rabu.. memang patut pun dia amik cuti..untuk rehatkan diri dia..asyik keje jer..

Mama plak pas en asben gi keje... siap2 tuk wat breakfast, sejak semalam teringt nak buat nasi lemak ngan sambal paru.. asben suka. Biasanyer kalau hari ahad dia bleh balik kejap..kul 2 petang baru sambung tugas sampai mlm.. so sempat la nak breakfast sesama.


Selesai jer breakfast..lepak jap berfb sambil layan tv..
Alamak, 12.30 nanti melodi plak..so start operasi ngan menyapu ruang tamu, kemaskan toys aqil, lap habuk..ngam2 jer melodi start..keje myapu pun finishhh.... settle satu part.. n layan melodi dulu..
Aqil cam biasa...kalau mama nyer mengemas dia pun sibuk gak mnegemas..tu yg kekadang lambat siap sket tu..

Settle melodi, luvly asben pun dah nak gerak pi kojer...saye pun start kemas bahagian dapur plak..
ermmm citer..cam besarr jer umah saye..coz amik masa lama nak settlekan bahagian2 tu...
Umah saye flat je..umah pun peninggalan arwah mak & ayah mertua.. xbesar mana pun.. keje menyambil-nyambil tu yg lambat siap sebenarnyer...hehehe
Bila laa saye nak ada umah sendiri yek..cam saranan PM tu..umah pertama saye'.... ermm..citer pasal nak beli umah nie.. walaupun PM kata xde deposit tapi umah kat KL nie still mahal la... nak cari kat area yg baru nak membangun baru harga okey sket.. waaaa...bila nak dapat umah baru saye.... sabar jer la dulu yerk..

kul 3 petang baru settle kemas umah ... hehehe..lamanyer...  aqil pun dah siap mandi petang saja nak bagi dia tido ptg..tu yg mandikan dulu.. dia pun bertungkus lumus ngan habuk tadi tolong mamanyer mengemas..
Lepas mandikan aqil, bagi susu..dan bentangkan toto.. apa lagi..senang je tidonyer..lena sampai ke petang..

hasilnyer...

aqil yang kepenatan dan dah tertido pun..

kecik jer kan ruang tamu umah saye..

hari yang cerah..so kena tutup sket langsir bagi aqil tido lena..

aquarium kecik saye.. huhuhu..tu ikan baru tau..ikan lama dah mati!!

bila stres tengok ikan2 nie leh release.. 

ruang santai sambil tengok ikan..bleh tengok album lama kalau nak flashback citer2 lama...
mesin basuh kat hujung tu plak tengah menjalankan tugasnyer ketika ini

anak ikan kap kot nie..ntah laa asben yg beli semalam..ngan anak udang lagi katanyer nak bg makan ikan tu..
amboii ikan kecik pun pandai makan udang ekk..demandd...

lap habuk kat frame gambar kawen..duk umah atas nie ..habuk tu mmg biasa..
sambil2 lap tu teringat plak time kawen dulu...hehehe

gambar kawen jugakk..with mak n ayah

So..dah settle sume keje saye ari nie..so leh update blog, berfb n tetiba rasa lapar plak...patut laa saye belum makan tengahari lagi.... hehehe..sat na nak gi isi perut jap..
nanti free n ada idea baru saye update lagi okey...
daaaaaa....

SELAMAT HARI PEKERJA WAT SUMER PEKERJA

1 comment:

  1. wah,.. penuh nyer aktiviti hari cuti,.. kita pun aktiviti tgk tb ja,.. geram sebab tenet xleh gunaaa...

    ReplyDelete

Popular Posts

thanks

javascript:void(0)

Blogroll