Thursday, May 19, 2011

~ Aku Ingin Berubah ~

Hai,..Assalamualaikum..
terpanggil untuk joint contest nie..thanks to rakan blog Frame & Lenses coz telah meng'invite' Love is Chinta..
and special thanks to Tuan empunya Contest.. Muslimah Optimis ..mana tau rezeki saye' ..xdapat menang motor..menang hadiah yg tuan blog tawarkan pun dah kira bersyukur sangat.. :)

Jom la Join sekali..just click gambar kat bawah nie..






okey...citer saye camnie....bace sampai habis yer..apa saya nak ubah,

cerite nie sambungan cerita memory2 saye..

Sepatutnyer sekarang nie baby saye dah berumur 2 bulan.. tapi 16 Dec 2010 yang lepas dia pergi awal..sebelum sempat saye melahirkannya..

Imbas kembali kali pertama saye tau saye peknen anak ke2..
Aaqil, anak sulung saye masa tu dah pun 2 tahun lebih.. kata orang sedang elok la kalau dia nak dapat adik baru.. tapi saye plak..confuse..nak terima ke taknak..
xtually, mmg planning nak ade baby ke2 tapi xla secepat yg dijangka kan. maybe tunggu aaqil 4 tahun ke..tambahan pula 1st peknen dulu saye kena operate.

jadi sikap saye yang confuse dan asyik berfikir ngan pemberian tuhan nie membuatkan saye kehilangannya disaat2 saye xsabar untuk melihatnya lahir kedunia.
bukan saye xboleh terima pemberian tuhan ini, anugerah nie amat bermakna wat kami. tapi ntah kenapa fikiran saye bercelaru..ntah kenapa..mungkin bisikan syaitan tu amat kuat..
tapi saye tak sebodoh insan lain yang sanggup membunuh/menggugurkan anak 
saye cuba terima kehadirannya..
hari demi hari..bulan silih berganti akhirnya kandungan saye dah pun masuk 6 bulan..
saye selalu lupa untuk makan vitamin yang doktor berikan.
dalam fikiran saye mybe bby akan makan apa yg mamanyer makan..
saye plak time tu mmg selera makan kurang sgt, saye selalu batuk, selsema, sakit perut
dan yg saye xbleh lupe..saye selalu minum air 100 plus..ingtkan boleh untuk tambah tenaga..

rupa2nyer mungkin sebab pemakanan saye tu, sakit yg selalu datang, vitamin yg saye jarang makan, tambahan pula sikap saye yg pada mulanya confuse yg kehadirannya membuatkan dia kembali kepangkuan penciptanya..
yang paling sedihnya, seminggu sebelum tu saye sangat happy bila dapat tau baby tu perempuan dan tinggi lampai orangnye (hasil gambaran scan dr doktor)
kegembiraan saye cuma seminggu jer.. 
20 Nov 2010, saye perasan baby dah tak gerak mcm biasa.. mungkin sbb kandungan masih belum besar, so saye tunggu sampai appoitnment date saye ngan doctor pada 23 hb tu.
seperti yang saye dah agak..Baby dah pergi menemui penciptanya.
jantung baby dah berhenti bergerak..Mama redha ngan pemergian baby walaupun hanya tuhan je yang tau perasaan mama masa tu, sedih dan menyesal semuanya ada..
pada 16 Dec 2010, Baby telah selamat mama lahirkan secara induse, tapi cuma jasad yang dah tak bernyawa..mama pasrah dan redha dgn pemergianmu sayang..
al-fatihah..kepada Arwah Zhafirah, mama doakan kesejahteraan sayang disisi Maha Esa.

jadi, saye dah berazam untuk berubah,... alhamdulillah, saye disahkan mengandung lagi, tapi baru 7 mggu, harap kali nie tuhan berikan anugerahnya itu kepada saye..akan saye jaga kandungan tu betul2.. terima seadanyer pemberian Tuhan dan bersyukur atas rezeki yang DIA berikan.. selepas nie saye akan jaga kandungan saye, xnak lagi minum air bergas, akan selalu makan vitamin, jaga kesihatan diri dan berdoa kepada tuhan agar segalanya dipermudahkan..
doa saye agar Tuhan beri peluang kedua bg saye.
saye akan menjaganya dengan baik, insyaallah.
doakan yang terbaik untuk saye juga yer..

last but not least... insyaallah jika rezeki ini tuhan berikan dan lahirnya nanti insyaallah sama tarikh dengan pemergian Arwah Zhafirah..Wallahualam.

al-fatihah untuk arwah zhafirah, mama minta maaf sayangg...

nota kaki: untuk baca entry penuh mama dan zhafirah..sila go to entry bulan Nov dan Dec 2010 atau click entry2 kat bwh nie.. (bukan minta simpati..just ambil iktibar dari apa yg dah terjadi)


...... Terima Kasih Allah dengan segala PemberianMu......

2 comments:

  1. inalillah..semoga arwah zafirah akan menanti mama dan papanya di pintu syurga.. insyaAllah.. dan tahniah kerana puan disahkan mengandung sekali lagi..

    terima kasih sudi join..sebarang update terkini akan dimaklumkan di laman MO..tq

    ReplyDelete

Popular Posts

thanks

javascript:void(0)

Blogroll