Saturday, May 7, 2011

Fishing Trip Part 2

hai..jumpa lagi..fishing trip ari tu xhabis citer lagi...
wpun destinasi percutian kiteorg nie biasa2 jer..xde laa jauh mana pun.. tapi yg pastinyer kiteorg puas..
 so..nak sambung citer part 1... nak tau kiteorg dapat ikan per...
hehehe...nanti dulu.... nak citer jap..
lepas jer ayah n aqil landingkan pancing mama pun kuarkan laa mknan2 yang adoo............
xde beli apa pun juz roti gardenia, kaya roti, n jajan2..
makan tengahari mmg kiteorg igt nak makan kat sini jer..tu pasal xbawak bekal.

xsampai 1/2 jam duk kat port..umpan pancing ayah dah mengena...
apa lagi excited sgt!!!
V
v
v
v
v
ni laa ikan pertama yang kami dapat.. ikan pacu seberat agak2 dlam 2 - 3 kg kot.

hati-hati kuarkan mata kail tkt nanti ikan tu cedera plak

sbb ikan nie jugak laa aqil fobia kejap..coz ikan nie kuat..bila dia melompat2 tu wat Mama terkezut..n aqil plak takut laa bila mama terjerit2 tu..hehehehe..ntah apa apa laa kannn..klakar plak
xlama pastu ayah lepaskan ikan tu dlm kolam balik,...

belum pun sempat nak isi umpan tuk pancing yang kena makan tadi... pancing kedua plak mengena..terkezutt!! hehehe
kali nie dapat pacu gak...agak kecik sket dari tadi..
ikan nie pun kami lepaskann balik...



aqil..tertido lepas fobia ngan ikan besar jap tadi... tu pun kejap jerrr tido nyer

dapat lagi...asyik ikan pacu jerrr ... xde ikan lain kerrr...




umpannyer roti jerrr



kedai makan kat dlm resort tu...lapar laa plak..pi order nasi goreng satt
 sambil2 tggu nasi goreng masak n bateri lappy di charge... cuci2 mata ngan kehijauan..



okey dah sapdekk.. alhamdulillahh.. aqil pun meneruskan xtvt bagi ikan makan.... nampak nyer lambat laa ikan nak makan umpan ayah sbb dah kekenyangan makan roti yg aqil taborr..

agak2 dlm 1/2 kot..mata kail ayah tersentappp lagi... teka laa ikan apa... cam lain plak ikannyer kali nie..
teka laaa...
v
v

 teka laaa lagiii....
v
v
v

 dapat takkk teka???

 agak-agaknyer ikan aper la yerk..
v
v


 ha...dah dapat agak kann...

xcited tul laki den nie..tengok tu slipar pun xpakai...laki sapoo laa nie..

suker laa tu dpt ikan besorrr..
 dah dapat teka ikan apa ....
haah ini laa ikan patin..besar gak..nie laa hasil tangkapan terbesar n terberat yg asben saye dapat fishing trip kali nie..
beratnyer agak2 5kh kot...puas hati kan... 
walaupun dapat ikan besar..kami xamik pun ikan tu..kiteorg lepaskan balik kat kolam..
asben xmakan ikan patin...saye pun kurengg sket ikan besar2 nie ..kalau ikan siakap ker ok gak...
hehehe...
suka asben saye dapat patin 5kg

amboiii...cium ngan ikan lagiii...

dah lepaskan balik..

puas hati dahh dapat 4 ekor pacu, sekor patin...sumer nyer lepaskan ke kolam balik..
agak2 dah pukul 4 petang..langit mula mendung...kekadang guruh pun dah berdentam dentum.. mgkin kat KL dah hujan dah time nie... kat port nie hujan masih lom sampai lagi...
langit makin mendung, mama pun packing apa yg patut.. nampaknyer xdapat laa nak mandi jeram kalau hujan lebat.. mama decide nak lepak kat dewan makan a.k.a gerai makan tadi sambil berfb.. nanti bila hujan dah turun lebat..susah plak .. baik mama n aqil g cari port selamat dulu..hehehe
ayah pun sokong..lagi pun kat port mancing nie kalau kena tempias susah plak..
nak nak ngan petir n guruhnyer lagi..so lagi selamat duk kat dewan makan laaa..
Mama pun aqil beredar laa dari port mancing tu..alamak cepatttt aqilll gerimisss dah nieeeee..
v
v
v
hujann pun tiba..
sekitar dewan makan


aqil dah dapat bola n kawan..aper lagi....

ala ala safee sali tendang bola... aqil main ngan anak tokei resort..

sudahh nyerr...kawan masukmandi..aqil plakk tidooo kepenatan..

hujan dah reda skett...



sepanjang mama n aqil duk kat dewan makan..dapat gak tinjau ayah kat port mancing dia.. ada laa jugak sekali dua terkejar2 ngan pancing nyer yg dah mengena..
hehehehe...tapi sayangnyer terlepass sudaaa..

lepas jer hujan dah berenti.. mama n aqil pi ke port ayah n teman ayah mancing sampai ayah lepas gian..hehehe
dalam kul 6.30 ptg..siap2 packing barang mancing ayah n gerak balik ke umahh..

alhamdulillah..seharian trip mancing kami berbaloii..
nanti nak gi lagi..mgkin bermalam plak n wat BBQ @bakar ikan skali...
ade sesapa nak jointtt....jomm

jumpa lagi fishing trip yg akan datangg...
byeeee...

No comments:

Post a Comment

Popular Posts

thanks

javascript:void(0)

Blogroll