Wednesday, April 20, 2011

share hobi hubby

hye!!! mencurah-curah plak idea nak hapdet blog nie ngan entry2 baru...
kali nie nak share ngan u olls hobi u olls n hubby..
for us...memancing nie leh dikatakan hobi bersama.. actually hubby nyer hobi..tapi dah nama pun hasben n wife, so kena laa share hobi memasing..
not bad gak memancing nie.. 1st time ikut hasben mancing..masa tu time bertunang kot..memula tu..memang laa boringg tapi bile dah dapat ikan..mula la gian nak ikan lagi... sebenarnyer sebelum tu lagi dah ikut2 member gi mancing kat kolam n jeti..cuma xhabits laa..bila ade masa boring jer kiteorg pi mancing..
tapi sejak kenal asben nie selalu gak ikut dia mancing, kekadang saje asben cari kolam yg dekat ngan tempat mandi .. so mama n aqil xla bosan sangat..n ade gak xtvt mandi manda..
biasa..kiteorg selalu gi kolam mancing kat semenyih..dekat ngan jeram/air terjun tekala.. berkhemah kat sana ngan bawak bekal sumer..memang seronokk..
baru baru nie asben tanya bila nak cuti nak gi mancing kat kelong katanya.. memang patut pun..rasanya dah setahun lebih kot dia xgi mancing..asyik sibuk ngan keje jer.. saye, biasa laa....i followww u!!!! 
so nie laa antara koleksi memancing hubby...layannn jeerr..

ni kat kolam semenyih..dapat ikan rohu..a.k.a bawal piranha..



masa nie hubby n member gi trip ke kelong..

ni pun ikan bawal piranha..nie mancing kat kolam kat area serting (kampung i)

dapat ikan patin..kat kolam semenyih..ingt lagi time ikan ni sentap mata kail..henpon hubby sib baik xterlepas ke dalam kolam..terkezut nyer pasal...

inilah ikan patin nyer..ader lebih kurang 5kg kot..xingat dah.. ikan nie rasanyer hubby jual balik kat tuan punyer kolam sbb xmakan ikan patin kolam..kekadang ade bau..

hahaha sowilaa..gambar nie sempoii giler ~ masa nie i tengah dalam pantang..hubby n adik pi carik/mancing ikan haruan..dapat laa 2-3 ekor yg besau2 tuk wat sup ikan haruan..layannn

ni hasil tangakapan kat dem' empangan kat area kuala klawang..seronokk time nie hubby n adik dapat berguni2 ikan talapia merah n hitam..byk nye sampai bleh jual laa..tapi depa xjual pun masing2 amik sebaldi sorang bawak balik umah..

nie xtau ikan aper...hehehe time gi kelong ngan member2 asben

seronoknyer dapat lobster...tapi i xsuke n xreti makan...

xtau ikan aper...

kebanyakkan hasil tangkapan dibawa balik.. even gi mancing udang pun..besau2 udang di bawak balik..seronok memasak.. kalau mancing kolam kalau dapat ikan bawal piranha ke, patin ker, talapia ker..biasa asben lepaskan balik coz dia tau bini dia nie xsuke makan sbb ikan besar2 nie dah xmanis..kalau dapat ikan siakap ker sure saye suh dia bawak balik banyak2..hehehehe
apa apa pun..hobi asben hobi wife jugak.. xbleh nak sekat hobi dia..beruntung la dia gi mancing ikan bukan gi mancing orang..huhuhuhu..ishhh mintalah dijauhkan..

next holiday nak setkan 1 day tuk trip mancing ..aqil pun suke tengok ikan..
bila laa agaknyer yer..

4 comments:

  1. leeennnn suke la memancingggg....sgttt teruja...

    ReplyDelete
  2. best nyer tgk org mancing dapat ikan besor,... tp kita kurang sabar lor,.. hihihihi

    ReplyDelete
  3. hehehe..yana, memula tu leen cam yana gak..tapi lelama bila hubby dah belikan pancing n memancing sendiri peh tu dapek lak ikan...time tu baru rasa kepuasannye..

    tapi kalau xdapat ikan tu..lelama boring gak..hehehe kena wat keje lain cam baca majalah ke novel ke sambil mancing..

    ReplyDelete

Popular Posts

thanks

javascript:void(0)

Blogroll