Wednesday, April 20, 2011

Laksa Penang Malam nie..Jomm..

hye kengkawan blogger..
ari nie berjaya gak saye masak laksa tuk dinner
kebetulan ikan sardin banyak lagi dalam icebox'..hubby beli sampai 4 kilo... dah masak byk kali pun still nampak byk lagi ikan tu coz semangat2 ikannyer.. yg pasti segar dari ladang...hehehe
So, disebabkan nak kurangkan makan nasi diwaktu malam..kena la fikirkan menu apa nak wat tuk dinner
akhirnye.. laksa jugak yang menjadi..

balik je dr keje tdi terus gi beli barang nak wat laksa.. alaa aper jer.. laksa, timun, salad, bawang besar, bunga kantan n daun kesum ..
yang klakarnyer..saye leh tersalah beli daun laaa plak..igtkan daun kesum rupe2nyer ulam raja..hampess tul..camne la saye bleh tersalah beli.. patut laa cium2 daun tu xde cam bau daun kesum..hampagas tul saye yang slaah membelinye..so letak bunga kantan jer la..sib baik beli lebih.. (kalau tau dek hubby saye salah beli daun kesum nie..mau di'bahan'nyer saye..yerlaa daun kesum ngan ulam raja pun xleh beza..hehehehe..)

jadi nie laa hasilnyer laksa yang saye wat tadi...Ya Allah...nikmatnyerr..alhamdulillah rezeki
nanti saye letak entry tuk resepi laksa nie plak ehh..
sekarang layann la gambar gambar laksa nie dulu yerr....jangan marah ehh!!

psttss...kak irra, sorry xdapat nak antau ke PJ esok laa...coz takut mlm nie licin dah laksa tu...hehehe


nampak tak telur tu..saye asyik fail jer rebus telur nie..
bila saye nak wat telur rebus jadi telur separuh masak.
bila saye nak wat telur separuh masak jadi telur rebus plak!!

ape2 pun layann gak saye makan ngan telur separuh masak tu
hehehehe....layannnnzz



No comments:

Post a Comment

Popular Posts

thanks

javascript:void(0)

Blogroll