Saturday, November 5, 2011

CutiCutiChinta~Taiping With Love~Part 2

hye, 2 hari xupdated.. fenat satu hal..
mama nie kalau dah balik umah memang payah nak pegang lappy
asyik dipegang dek aaqil jer..

Anyway.. ari nie nak sambung citer cuticutichinta kami kat taiping.
Hari ke2  ~ Bukit Merah Laketown.
Pagi2 bangun semestinyer g breakfast dulu
cari punyer cari..at last pi makan kat gerai makan sebelum naik bukit merah.
disebabkan time tu dah kul 11 lebih, so kami pun lunch terus lah..
Murah betul makan kat situ, sedap plak tu..
enjoice!!!


Disebabkan Waterpark buka kul 12 so, kami jenjalan pusing resort dulu.
Si Ayahnye dah jumpa port mancing..
dalam hati berbelah bagi.. nak mancing ke nak mandi..nak mancing ke mandi
ermm..mestilah nak g mancing kann dah tau dahh
tapi ikut budi bicara.. 1st ayah ikut kiteorg2 mandi kat waterpark dulu then baru g mancing
fair & square


Lepas survey2 tempat mancing ayah, ayah pun gerammm jer nak mancing tu kan..
kul 12 dah..jomm beratur masuk
aaqil dah xsabar nak main air dah tu..


Ramai jugak budak sekolah masuk waterpark.. lepak dulu sat...

 ermm,,macam biasa, time mandi xdapat nak ambil gambar bebanyak coz hp dah masuk locker
so, faham2 jer laa ekk
seperti biasa, aaqil melalak xnak kuar dari waterpark
nak wat camner dik... dah lame dah duk berendam..kecut segala2nyer dah..
lain kali lak yerr.. cian anak mama..
jom kite mancing nak???

Ayah dah lepas gian mancing dia..
boleh tahan bertalu2 gak ikan makan umpan
ade yg terlepas,..yg dapat tangkap 2 ekor je.. kecik & besaq ..
Oklah tu kan..



Alhamdulillah, dapat ikan lampam ngan ikan rohu,
berbaloi laaa ayahnyer mancing kat situ yerr..
kul 8 lebih gak baru habis mancing.
aaqil sampai naik boring n tertido dlm kete
apa apa pun, pastu kiteorg turun ke gerai bawah pintu masuk tu
tempat kiteorg makan tengahari tu..
meriah jugak waktu malam kat situ, yerlah dekat ngan toll booth dekat gak ngan bukit merah..
yg penting ade meja kosong tuk kami duduk kat situ, en.hubby pun minta tlg tuan kedai masakkan ikan yg dapat tadi.. wat masak 3 rasa ngan bakar..
masak 3 rasa lagi terbaekk laa.. harga pun murah..


pas makan2..kami pun berangkat pulang ke homestay
kepenatan memasing.. balik umah, mandi2 bersihkan diri, tengok TV konon nyer..
xsampai 1/2 jam aaqil & iqmal dah tidoq..
Mama pun xsempat nak upload gambar..tido awal jugak
ayah jer yg duk depan tv layan bola..
xtau laa pkul berapa dia masuk tido.

Apa-apa pun..
ari nie holiday kami amat berbaloi
penat pun xkisah asalkan sumer suker..
jumpa lagi dalam part 3 okey..





No comments:

Post a Comment

Popular Posts

thanks

javascript:void(0)

Blogroll