Sunday, June 26, 2011

Buat pertama kali nyaa..



Hai..today, genaplah sebulan kisah keguguran saye..saye pun alhamdulillah dah semakin sihat. Sebelum kuar spital ari tu..dr. sempat tanya perancangan selepas kisah keguguran saye tu.. saye dan hubby pun decide nak rest dulu.. yerlah mcm kedua2 kejadian tu boleh dikatakan rapat la jugak..so bg rahim rest dulu then baru start fikir nak baby baru... ermm makin manja laa aaqil..

Today juga pi jumpa dr. kat Klinik Azizah (KDA),..baru nak stat merancang beb... hehehe before this xpenah pun try.. tapi kali nie kena gak merancang..ari tu dah citer kat Dr. Mimi (KDA) so dia suh datang balik bila 1st day saye dtg bulan... tetiba shift malam skali tu 2-2 KDA cuma Dr lelaki yg bertugas. nak xnak redah jer la..alang2 dah pi Pandan Prima terus jumpa dr. brtugas time tu..tak salah saye Dr Isaac kot.

First time nak makan pil perancang..bukan tau pun so kena laa dengar nasihat dr. Dr perkenalkan pil yang dos nyer lebih rendah berbanding pil2 yang lain..tapi fungsi nya tetap sama. Nama pil tu Mercilon.. try dulu pil nie..kalau badan naik mendadak..kena laa jumpa dr balik kasi tukarrr... hehehe xmor laa coz bdn sekarang pun dah naik..xnak naik2 lagi... kalau ade pil yg makan leh slim kan badan pun saye sanggup.. hehehe




Ade yang kata Pil Yasmin pun elok juga..xnaikkan berat badan tapi rege nye mahal sket.. sayang nye pil tu xde kat klinik azizah nie. So untuk permulaan kite try jer la pil Mercilon nie..harap2 xde efek yg xbest.. yg penting protection.. hihihi. dengar citer pil nie pun leh cantikkan kulit muka.. kite tengok jer la nanti ekk.Harap2 saye xlupa tuk makan pil nie hari2..huhuhu..dah set kan alarm pun setiap hari.. :)
kalau uOlls ade citer pasal kes renacang2 nie meh laa kongsi citer.. atau info.
Sharing is Caring kan... okey lah..sampai jumpa lagi nanti.. Babai..

No comments:

Post a Comment

Popular Posts

thanks

javascript:void(0)

Blogroll