Wednesday, February 9, 2011

PaNGkOr TrIp ~ParT 2~

hai..jumpa lagi @PangKor TrIp Part 2.. nak sambung citer ari tu laa…holiday ke Pangkor..ari tu dah citer kiteowg otw sampai ke exit bidor jer kan…so ari nie cont’d..insyaallah mungkin sampai citer kiteorg balik KL semula…hehehe..
So…lepAs jer kiteowg tempuh pekan sesak kat bidor tu..kiteorg ikut jalan ke teluk intan-setiawan-manjung-lumut…singgah isi perut jap..kat mana yerk..lupa laa plak..yg pentingnyer kedai makan kat sebelah sekolah jalan nak ke Giant Teluk Intan.. tapi sebelum tu kiteowg yg ngan kete brader pie masuk jalan salah…yang lain dah lepas kedepan.. so lepas calling2 konvoi yang lain..kiteowg patah balik ikut jalan yang betul.. hehehe yang kelakar nyer ader apek sorang nie dia bawak tonto..dia ingt kiteowg nyer kete rosak..cian dia…last2 terpaksa jadi peta kiteowg tunjuk jalan ..hehehe..
Image1924
dah sosek la plakk..

jadi..kiteowg pun kena laa patahbalik ke pekan bidor n ikut signboard ke Pangkor/Lumut.. hehehe..co-pilot (brader pie) igt dah masuk jalan yang betul..sib baik my driver roger awal.. tapi mungkin jugak jalan tu leh tembus ke lumut..sapa tau kan..hehehe..disebabkan konvoi kiteowg yang lain dah berenti tuk makan..so kena laa patah balik n cari kedai makan sebelah sekolah…
Masing2 dah kelaparan..so xsempat nak snap gambar…hehehe
lepas Mamam…sambung perjalanan… dalam 1 jam kiteowg dah sampai kat persimpangan manjung kot..hehehe..
Image1934
dah nak sampaii..


Tapi sebelum tu kiteowg lalu kat bendang (sawah padi)..cantik singguh pemandangannyer..padi pun dah menguning…
Image1931Image1932Image1933
dah sampai persimpangan manjung tadi tu…bermakna xjauh laa lagi kiteowg nak ke pelabuhan/jeti lumut..hoyehhh
Akhirnyer…sampai ke Jeti..n cari tempat Untuk Parking kete sat..agak jauh sket dari jeti coz parking yang dekat2 sumer dah full..ornag ramai nak bercuti ke pangkor kot..so kena berjalan sket ke pelabuhan lumut..exercise..bukan jauh pun lagi.. Smile..
So..kanak2 sumer yang ikut untie & uncle..kena laa jalan sekali..hehehe.
Alhamdulillah..kiteowg sampai dulu kat Jeti Lumut..sementara tunggu yang lain sampai..apa lagi snap lagi gambar.. pastu hubby p beli tiket tambang naik Feri..RM10 untuk dewasa..tiket unt pegi balik..oklaa kan..
Image1939
Anak2 brader pie..
Image1938Image1941Image1943Image1944
Alhamdulillah..brader n konvoi yang lain pun dah sampai n tunggu beli tiket n beratur nak ke feri..
Image1946Image1947Image1948Image1949Image1950Image1951Image1952
jomm naik feri ke teluk nipah..pulau pangkor…
Image1957Image1956Image1959Image1962
hehehe..first time naik feri..sib baik xmabuk laut..perjalanan pun lancar ngan cuaca yg baik..alhamdulillah Allah permudahkAN urusan kami.. dalam 1/2 jam kot baru sampai kat teluk nipah, pulau pangkor..kami diserbu oleh driver2 teksi..korang jangan pelik..coz teksi kat sini sumer nyer van warna pink…comell…
disebabkan kami nie ramai..jadi 3 van untuk bawa kami ke Nazri Nipah Camp, Pangkor Island..
Image1963Image1967Image1965
satu pengalaman yang baru ngan naik van yang driver nyer kami rasa dah ader lesen full..ngan jalan2 yang melencong2..sempit(ngam2 untuk 2 van berselisih)..driver yg expert n bawak van laju..yuhuuu..terbanggg..
alhamdulillah kami sampai jugak ke destinasi yang di tuju…Nazri Nipah Camp..
pangkorImage2148Image2155
Image2147Image2151Image2011Image2153Image2156Image2157
Image1968 - CopyImage1969Image1970
kat Nazri Nipah Camp nie ader pilihan nak bilik aircond atau kipas/ bilik hut/chalet/chalet attached wit hut..untuk anak ramai pilih yg nie laa…coz katil cam kat asrama..berderet jer..hehehe.. harga berpatutan, santai n chill.. owner dia musician kalau you all kenal laa..hehehe..so xheran  bila ader banyak gitar tergantung.. n xlupa..pada abg rasta (abg rambut besar..rasa2 mmg dia xpenah basuh rambut dia kot yerk..asyik bersimpul camtu jer..rugi plak xambik gambar dia ari tu..
kiteowg satu family kecik..so amik chalet yang ader kipas jer..igtkan mlm panas..rupenyer menggigil jugak kesejukan..coz chalet kiteowg tggi sket..kena naik tangga..exercise…hehehe
Hari pertama sampai..xtvt..santai n rehat2..petang sket baru terjun tiruk kat laut… cuaca agak panass kat sana.. xtahan kulit denn..dah laa golapp..kulit lak sensitip..copekk makan dek matahari…hehehe..makin golapp laa.. hari pertama..Mama xturun join ayah n aqil mandi laut..so leh laa snap gambar.. lagi pun nie jer gambar mandi laut yang ader..coz lepas jer hari pertama Mama dah setat joint mandi sesama aqil n ayah..cam seronok plak kena lambung dek ombak tu..hehehe.. so layannn jer laa gambar2 nie..
Image1971Image1972Image1975Image1977Image1978Image1979Image1980Image1981Image1982Image1983Image1984Image1985Image1986Image1987Image1988Image1989Image1990Image1991Image1993Image1992Image1994
rasa cam dah panjang laa plak posting nie..kite jumpa @Part 3 lah… sowiiii…

No comments:

Post a Comment

Popular Posts

thanks

javascript:void(0)

Blogroll