Friday, February 11, 2011

BBQ TiME ~ PaNgkoR TriP ParT 3

sambung balik citer pangkor…

malam ke2 dah wat BBQ..coz esoknyer ramai yang dah nak balik umah masing2..so kena wat awal laa…cam biasa menu BBQ kiteorg..xlain xbukan..ikan, daging, n lain2..xsompek nak amik gambar makan2 coz melayan si aqil mamam….

xper..xtvt BBQ still ader snap..

Image2119Image2120Image2121Image2122Image2124Image2128Image2134Image2132Image2135Image2133

mlm tu..tido kekenyangan..tapi sebelum tu sempat lagi layan raja lawak..hehehe kelakaww..

esok..pagi yg lain pi snorkelling..rugi rasa xdapat join sekali..coz aqil nak itot sama…mcm ner..so bg peluang kat adik2 g snorkelling..next time insyaallah ada peluang nak g snorkelling jugak..

petang tu..pusing2 pangkor naik van (teksi).. best jalan2..but xde sgt tempat yg menarik kat pangkor…gi kat kilang proses ikan bilis, shopping sket2..lastly singgah kat 1 tempat tu…CNY so ramai kaum kerabat yg melawat tempat tu..

layan jer laa gambar yg ter’snap sekitar kiteorg jalan2 pusing2 pulau…

Image2163Image2164Image2168Image2169Image2172Image2173Image2174Image2175Image2176Image2177Image2183Image2185Image2186Image2196Image2200Image2202Image2206

sampai chalet tukau baju n terjun tiruk kat laut…tapi xamik gambar coz masing2 sibuk nak mandi..esok dah nak balik KL…so mandi puas2..terjun tiruk puas2..termasuk la aqil..pun sama nak terjun tiruk…hehehe..

malam cam biasa..makan time..satu kelemahan kat sini..nak cari kedai makan yg betul2 ader service terbaekk..xde langsung..tiap kali nak kuar makan mesti dpt service yg cam hampehh.. sebab tu lagi best kalau masak sendiri… tapi kat sana xcukup peralatan laa plak nak masak..terpaksa gak laa cari makan kat luar..

mlm tu xse’havoc’ n bz mcm mlm pertama kiteorg sampai…maybe org ramai dah balik..bleh nampak lengang jalan kat gerai2..tapi tu laa pasal..service tpt makan xbagus cam kedai mamak.. dekat sejam kiteorg tunggu makanan xsampai2..padahal simple jer manunyer… kue tiow goreng jer.. hubby pun dah panas…panggil org tu suh kira air n kalau depa nak wat order tu kiteorg tapau jer laaa…cian kat aqil dan ngamok2 ngantuk..erm..laen kali kalau dtg pangkor lagi mmg sanggup masak dr makan luar… tobattt..

mlm tu tido awal coz xde mood.. hubby plak lepas makan pi lepak depan tv ngan brader2 laen layan BOLA… kul brapa ntah hubby balik bilik…

Pagi sudah…kemas2/packing2 tuk balik KL.. kejut aqil n hubby awal coz nak chow awal gak..siap2 pun..lambat gak geraknyer..coz tunggu masing2 siap mengemas.. so kul 12 lebih kot baru naik teksi ke jeti.. sebelum tu boring2..sempat snap gambar sendiri n aqil… hehehe…blog i …I nyer suker laaa…. Smile

Image2220Image2225Image2226Image2227Image2231Image2234Image2243Image2263Image2247Image2258

siap packing tunggu kat lobby sambil layan terminator kat ASTRO..

Hoyehh..teksi sampai…gud bye Pangkor…

Image2265Image2267Image2268Image2270Image2272

dalam feri..sempat posing lagi..masing2 mood nak sampai umah… dekat 1/2 jam baru sampai perlabuhan lumut..syukur alhamdulillah…

berkumpul tunggu passenger masing2..hehehe…ade laa snap gambar sket2..

Image2278Image2279

pangkor..kami dah nak balik… akhirnyer … jom balik.. xnak ikut hiway plus..coz takut jam..mmg pun ..kiteorg ikut jln dalam.. ikut sabar bernam kuar kat rawang…sampai laa selayang…drop kan anak2 brader n kiteorg sambung perjalanan balik ke kg pandan….alhamdulillah sampai umah pukul 6.30 petang..cuaca kat KL amat redup skali…mlm tu hujannnn….alhamdulillah…sejuk sket.

so..tamat laa sudah episode trip kami ke pangkor…next time jumpa lagi ngan u olls… thanks to all brader…n mem’

next  trip….destinasi??? ….erm..TIOMAN… I’ll come… bila tu yerk???

No comments:

Post a Comment

Popular Posts

thanks

javascript:void(0)

Blogroll