Sunday, July 29, 2012
Puding Caramel
Bahan :
180 ml susu full cream
250 ml fresh cream
200 gr gula pasir
4 butir telur, kocok asal tercampur
1 sdt vanilla extract
2 sdb air
sedikit garam
Cara membuat :
1. Panaskan gula, sampai mencair membentuk karamel. Tambahkan 2 sdm air, gaul rata. Tuangkan 1/2 bagian karamel ke dalam acuan.
2. Campurkan susu & fresh cream ke dalam sisa caramel, panaskan, aduk sampai caramel mencair. Tambahkan vanila & garam.
3. Matikan api, masukkan telur kocok secara perlahan-lahan sambil diaduk.
4. Tuang campuran susu ke dalam acuan
5. Oven dengan cara au bain marie selama 75 minit dengan suhu 150 darjah celcius.
tadaaaa.... siap n makan..
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
7th Anniversary
Sayang, today Our 7th Anniversary!! Sorry sebab forgot our anniversary today. Syukur u masih ingat.. Tq for the wishes this earl...
-
TerKejuT Tak??? Mana ade orang bagi siaran free jer kan.. Cuma bayar masa pemasangan jer..dah tu dapat Diskaun plak untuk Kad Prabayar ...
-
14 Dec 2010 ~ Aku admit balik kat Ward 4D Hosp Ampang.. untuk continue Induce with Cervagem. Masuk jer ward kena lepak katil 22 coz bilik 27...
No comments:
Post a Comment