Saturday, July 23, 2011

datang dan pergi..

hai...
sekarang nie cam malas nak berblogging...coz xde citer best nak kongsi
today..my NBC masuk woksyop.. melayang sebelah tangan.. (rm500).. erm,..my NBC tu memang dah oldschool... saye stat pakai masa mula keje kat Melaka dulu.. tahun 2001.. sampai laa sekarang masih berjasa dengan tuannya.
NBC saye tu memang best.. xbyk sgt ragam.. tp sejak 2 mggu lepas, saye perasan ade leaking kat enjin.. kalau pagi2 g keje mesti bau hangit n kekadang ade asap kat bonet depan..gerunn jugak.. dalam keadaan ekonomi skrg yg kejap stabil kejap tak.. agak susah gak nak pi repair one shot!!
Tapi alhamdulillah,.. minta pertolongan dariNya, Khamis lepas terfikir lak nak tengok deviden saham..alhamdulillah, rezeki tuhan bagi di saat sesak camni..dah lah lom gaji lagi.. so, dapatlah repair NBC saye tu. walaupun kos keseluruhannya agak besar jugak.. tapi dengan budget ciputt nie leh la repair mana yg urgent dulu.. insyaallah ade rezeki nanti repair plak yg lainnya..
Moral of the story, selagi kite meminta pertolongan dan doa kepada Nya...insyaallah Dia akan bantu kita.. now my NBC is back to normal and tip top... yg peliknyer makin kuat plak bunyi ekzoss..hehehehe..

1 comment:

Popular Posts

thanks

javascript:void(0)

Blogroll