Wednesday, November 24, 2010

~Dugaan Ku.. Intrauterine Death ~

Sebab tak puas hati ngan reason nurse kat klinik Ibu & Anak Kg Pandan, aku gi Klinik Azizah unt double confirm..

Seperti yg aku jangka kan dan bermain dalam fikiranku sejak semalam.. result scanning jugak xnampak denyutan jantung baby..
Ya Allah...aku cuba tabahkan hati nie..dan redha ngan apa jua ketentuan Tuhan...dalam hati dah mula sebak..air mata dah bergenang..kekadang luruh jugak 4-5 titik..cepat2 aku sapu air mata aku..

Dr Aida bagi surat suh refer Hosp Ampang cepat2 coz dia pun nampak muka agak risau..mungkin kesian kat aku kot.. huhuhu.. :( . Dapat jer surat..sampai dlm kete air mata aku dah xdapat tahan..mengalir jugak..tapi cuba ku tahan lagi. Berita tu ku sampaikan pada hubby yg tengah keje..harap2 dia leh temankan ke Hosp nanti.

Sampai umah, b dah ader kat umah..apa lagi..sebak aku terus keluar.. n menangis semahunyer time tu jugak. Kuat juga semangat b..mungkin dia dah penah alami kehilangan kedua ibu bapa nya dulu. TQ b coz bagi semngat kat Ma.. sesungguhnya Ma redha ngan apa juga ketentuan tuhan.

Aku ke Hosp Ampang wf my Sister ~ Rose, coz b kena settlekan keje dia dulu.. b akan dtg kemudian..
Sampai kat Hosp Ampang aku diarahkan ke PAC - mcm Emergency Room unt ibu2 mengandung.. perkara yg sama jugak aku hadapi..wat scan, guna alat dengar denyutan jantung tu (apa ntah nama alat tu).. still negatif..no Fetal Activity..

Doc pun sahkan Bby dah meninggal dalam kandungan...alasan masih belum diketahui..
Nurse panggil B masuk untuk dengar bersama masalah kandungan ku..
sebak yg kutahan..akhirnya menitis jugak air mata bila nampak muka B... B cukup tenang..dlm hati aku xtau..mgkin dia sebak jugak mcm apa yg aku rasa..

Selesai keputusan..aku kena cucuk..amik darah unt wat ujian kenapa bby leh meninggal dlm kandungan..
BESAUnyer jarum dia cucuk..panjang plak tu...sib baik xsakit.. 20ml darah ku di ambil unt beberapa ujian..
Ambik laaa docter...

Nak balik hujan dah mula rintik2...Kete akak plak xbleh hidup..Alamak Aiiii....camno nie?? sib baik B ader..
so kena tolak kete unt dihidupkan enjin nyer..
Aku xtolak laa..duk tepi jer.. B tolong idupkan enjin, Akak & Mat Arab yg tolong tolak kete..
TQ to Mat Arab tu..sudi tolong dlm hujan renyai2.. fuhhh trajiss..
yg kesiannya B kena balik dengan motor di dalam hujan lebat...cian B..

Aku amik cuti sampai jumaat..belum bersedia nak berdepan ngan soalan2 yg akan diajukan kepada ku kat opis nanti..beri aku sket masa unt tenangkan fikiran yer..

2 comments:

  1. ma apa pon kita kene rehda kan..dah bukan rezeki...pasal klinik tu xdpt kantoi awal..mungkin ALLAH dah takdirkan mcmtu...nak wat mcmna....sabar dan redha jer ma...walau mcmna pon, walau apapon...ALLAH sedang menguji kita ma....tandanya ALLAH SYG KAT KITA....sabar kuatkan iman...ALLAH, b,a'aqil,famili always ada gan ma....SEMUANYA SAYANG MA....

    ReplyDelete
  2. Tq b, coz sentiasa beri sokongan untuk Ma, Ma cukup kuat kerna B pun cukup kuat terima dugaan nie.. Kita sama-sama redha ngan ketentuan Tuhan ni..segalanya punya hikmah tersendiri kan.. Luv u b.. n aqil juga...

    ReplyDelete

Popular Posts

thanks

javascript:void(0)

Blogroll