Friday, February 10, 2012

Citer Malam Jumaat ~ Mission Failed!!

Sambil tengok TV mlm tadi... Mama telah curi punting Aaqil dan sorok bawah bantal
Bila Aaqil teragak nak punting.. of coz time dia nak tido.. cam gini lahhh..

Aaqil : Ma, mana punting?
Mama : Mana mama tau..aaqil letak mana? ntah2 lipas dah curi.... eiiiii
Aaqil : Mana ada.... sambil dah stat merengek nak punting dia tu..
Mama: yer laa dik, mama rasa lipas dah gigit.. xyah punting lagi lah yer...

tetiba idea datang; ada punting lama aaqil yg dah terkopek... 
aper lagi mama putuskan terus punting tu dari bodynye.. 
pastu tunjuk kat aaqil..

Mama: hah...tengok nie, lipas dah gigit kan... Eiiii...
Aaqil: tengok tapi cam geli nak pegang..

So, xyah punting lagi yer.. tido minum susu jer kalau xleh tido usik idung ngan jari aqil je.. 
(kebiasaannyer aaqil tido punting satu dlm mulut, 1 lagi usik idung)..

nak taknak mcm terpaksa jer aqil tido tanpa punting dia... 
malam tu dia nangis gak kekadang coz punting xde.. tapi berjaya tepuk2 then dia tido balik..

Pagi tadi sedang mama nie gosok baju nak g keje..

Aaqil : Mama gi keje??...
Mama: Aah..
Aaqil: Lipas xjumpa yer ma... sambil landing,tangan dia letak bawah bantal
Mama : xde pun.. lipas xpulangkan punting aaqil..
tetiba...
Aaqil: Mama!!!... nie........ !!! (sambil tunjuk punting dia)
Alamak....terkantoi.. mama pun lupa nak sorok tempat lain...
Perghhh... misi mlm tadi kurang berjaya
Malam nie akan diteruskan lagi.. sampai aaqil xnak lagi hisap punting..
Susah betul dia nak berpisah ngan benda alah tu!!
Any idea... 

Jawapan paling best aaqil ~ Mama, nanti mama beli lain yer...
Mama; senyap..dah xde jawapan lain!!!! :)

So, itu lah mission mama yg failed malam tadi.
Hehehe..korang mesti dah pk lain kan..sebab tajuk dia malam jumaat...
haishhhh korang nie.... :)) hehehe

No comments:

Post a Comment

Popular Posts

thanks

javascript:void(0)

Blogroll